Gevaarlijke uitspraken

Andrew Tate heeft gevaarlijke uitspraken kunnen doen op sociale media. Helaas hebben de beheerders van deze platforms te laat in de gaten gekregen hoe gevaarlijk zijn uitspraken in feite zijn.

Wat zegt deze voormalige kickbokser?

Uitspraken zoals dat vrouwen eigendom zijn van de man. Dat de man het recht heeft om zijn vrouw te slaan. Dat vrouwen niks in te brengen hebben als hun partner de centen binnen brengt. 
Daarnaast heeft hij een voorkeur voor hele jonge meisjes omdat die simpelweg minder sex hebben gehad. En nog een schokkende is de vergelijking van vrouwen met honden vergelijken. Het is ronduit walgelijk wat deze man ongestoord heeft kunnen zeggen op sociale media. Belangrijk is ook om te weten dat Andrew Tate in Roemenïe werd gezocht voor verkrachting.

Wie kijkt er eigenlijk naar deze man?

Het zal je niet verbazen dat zijn doelgroep een nogal jonge doelgroep is. Jonge mannen die beïnvloedbaar zijn door de gevaarlijke uitspraken die Andrew Tate doet. Of liever gezegd, ‘deed’, want inmiddels is deze man verbannen van sociale media vanwege de uitspraken.
Jonge jongens. Ze vinden de uitspraken van Andrew inspirerend. Wij spraken meerdere jongens in de leeftijd van 19-25 jaar en het is ongelooflijk hoeveel invloed de uitspraken hebben op deze jongens. In één geval bleek het een onmogelijke discussie: ik, de feminist, tegen een jongere die al geindoctrineerd bleek te zijn.
Deze jongere kende ik al veel langer en ik was flabbergasted toen ik naar hem luisterde.

Gehersenspoeld. Gevaarlijk ook. Want wat gaan jongeren doen nu ze eenmaal zijn beïnvloed? Gaan ze ook hun vriendin slaan? Behandelen als een hond?

Wat is er mis gegaan in de jeugd van Andrew Tate?

Inmiddels zijn wij allemaal zo ver dat mannen niet zo worden geboren. Vaak hebben ze zelf een nare jeugd gehad. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat Andrew zichzelf heeft laten beïnvloeden door een andere man. Een andere vrouwenhater. Een ‘vader-figuur’ die ook dezelfde gevaarlijke uitspraken heeft gedaan. Het zou ons niets verbazen.
Maar een derde optie kan zijn dat in werkelijkheid Andrew Tate zo onzelfverzekerd is dat hij iedereen overbluft met zijn uitspraken. Who knows?

Dergelijke mannen moeten worden gestopt

Vrouwen hebben decennia lang gevochten voor vrijheid en rechten. Het kan niet zo zijn dat één enkele mislukte influencer dat teniet doet door beïnvloedbare jongeren te indoctrineren.
Wil je er voor zorgen dat vrouwen veilig kunnen blijven voor dergelijke mannen, dan zouden gevaarlijke uitspraken zoals Andrew gedaan heeft, strafbaar gesteld moeten worden. Daarnaast zou een portie heropvoeding meer dan welkom zijn.
Inmiddels is hij verbannen van sociale media maar hij heeft het balletje natuurlijk al doen rollen. En ook dat is gevaarlijk. We kennen voorbeelden genoeg van mannen die ergens een voorbeeld aan nemen om vervolgens vrouwen of groepen mensen te vermoorden.
Sociale media zou allerter kunnen zijn als het gaat om mannen die vrouwen haten en daarover ook gevaarlijke uitspraken doen.

Tot die tijd: moeten wij vrouwen weerbaar blijven en onze zonen en dochters leren dat een dergelijke instelling niet de norm is. De norm is gelijkwaardigheid.

 

terug naar home

 

gevaarlijke uitspraken