Girls in ICT

Onder aan de pagina kun jij je activiteit doorgeven. Wil je een blog schrijven? Stuur die dan naar info@internationale-vrouwendag.nl

Meisje en vrouwen opleiden en motiveren om een carrière in de ICT te starten. Dat is het doel van Girls in ICT.
Een internationale dag uitgeroepen door de VN en deze vindt dit jaar plaats op 27 april.

Elk jaar werken diverse partners samen om meisjes te inspireren en aan te moedigen om een toekomst in ICT na te streven.
Hen te empoweren door ervoor te zorgen dat ze over de nodige vaardigheden, vertrouwen en ondersteuning beschikken om hun doelen te bereiken.
Want dat er nog steeds een tekort is aan meisjes en vrouwen in de ICT staat als een paal boven water.

Ontstaan van deze dag

Deze dag bestaat sinds 2011 omdat toen al pijnlijk duidelijk was dat er te weinig meisjes en vrouwen in de ICT werkzaam waren.
Sinds 2011 hebben meer dan 377.000 meisjes en jonge vrouwen deelgenomen aan meer dan 11.400 internationale meisjes in ICT-dagvieringen in 171 landen.

Hoewel meisjes over de hele wereld beter  presteren dan jongens in lees- en schrijfvaardigheden, blijven ze ondervertegenwoordigd  in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde.
Het doel van deze dag is meisjes en vrouwen aan te moedigen om actief een carriere na te streven in de ICT en daarmee ook deze kloof te dichten.

Overheden, nationale ICT-regelgevende instanties, ICT-bedrijven, academische instellingen, VN-agentschappen en NGO’s over de hele wereld worden allemaal aangemoedigd om zich bij de beweging aan te sluiten en internationale dag voor meisjes in ICT te vieren.

 

Activiteit laten plaatsen? Vul dan het formulier in!

Fout: Contact formulier niet gevonden.