Het gezicht van Vrouw en Werk 2023

Elk jaar kiezen wij een boegbeeld voor de missies die wij uit willen dragen. Voor de missie Vrouw en Werk hebben wij dit jaar gekozen voor Petra de Bruijn.
Zij stelt zich graag aan jullie voor!

Petra de Bruijn: boegbeeld Vrouw en Werk

Boegbeeld voor de Missie Werk; een missie die mij op het lijf geschreven lijkt.
Als voorzitter en bestuurder van verschillende pensioenfondsen ben ik mijn hele werkzame leven al betrokken met de diversiteit en emancipatie op de werkvloer.
Ik heb in de afgelopen jaren veel ontwikkelingen gezien en heb een duidelijk beeld van hoe de zaken ervoor staan en waar we nog veel kunnen winnen.
Daarnaast ben ik met mijn huidige projecten bezig om andere vrouwen en jongeren te helpen waar kan in hun carrière, door middel van het zijn van een voorbeeld maar ook door het aandacht geven aan diversiteit en gelijke behandeling.

Powervrouwen Podcast

Een van deze projecten is De Powervrouwen Podcast, waarin ik samen met mijn dochter verschillende gesprekken hebben met betrekking tot deze onderwerpen, en onze perspectieven hierin bespreken.
Deze gesprekken zijn soms uit ervaring en expertise, maar soms ook als discussie die wij met elkaar voeren, om bepaalde onderwerpen meer te onderzoeken. 
Via het Instagram account kom je meer te weten over haar podcasts.

 Achtergrond van Petra

Mijn achtergrond is P&O functionaris in de marktsector, waarna ik mij ben gaan richten op het onderhandelen over cao’s bij een brancheorganisatie als Manager Sociaal Beleid.
Momenteel werk ik overwegend als pensioenfonds bestuurder en onafhankelijk voorzitter. 

terug naar missies