Womanlink alkmaar vrouwendag

Hoe was het WomanLink Festival

 

Rollerdisco in de V&D, wie had dat ooit gedacht? 

Zondag 8 maart, op Internationale Vrouwendag, vond het WomanLink festival plaats in Het Nieuwe Warenhuis. De begane grond van voormalig V&D was omgetoverd tot een festival met sociaal plein, waar gezellig kon worden gekletst, lekker gegeten en nieuwe ontmoetingen plaatsvonden. Vijf dames van Alkmaars Talent verwelkomden gasten met een aantal mooie nummers. Diverse stands van regionale vrouwenorganisaties, wijkcentra en vrouwelijke ondernemers vulden de ruimte tot een kleurrijk en gezellig geheel. Bezoekers konden ter plaatse een tas of shirt laten drukken met een speciaal voor het festival ontworpen ontwerp door Two eight nine design. De jongste ondernemer was Charlotte (11), zij verkocht leuke handgemaakte en zelf ontworpen items die erg in de smaak vielen bij de bezoekers. 

Het publiek werd vlak voor de opening verrast door een flashmob door Dansstudio Flex op ‘Freedom’ van Beyoncé. Het internationale thema van Vrouwendag was namelijk vrijheid.

 

Wethouder Paul Verbruggen en europarlementariër Samira Rafaela vertelden waarom vrijheid zo belangrijk is. De Nachtburgemeester van Alkmaar, Robert-Jan Wille, mocht het lintje doorknippen om het festival officieel te openen.

Degenen die zich hadden ingeschreven, konden deze dag naar een aantal waardevolle workshops.

Naast het sociale plein was een heuse rollerdisco, waar er eerst 2 workshops werden gegeven en later vrij gedanst en gerold kan worden. Degenen die altijd al DJ wilden worden of geïnteresseerd zijn in muziek, konden hun hart ophalen bij de DJ workshop. Ook werd nieuwe interesse gewekt en talent ontdekt bij de technische workshop van JuniorIOT.

De ‘sta er eens bij stil hoek’ was gericht op het feit dat vrijheid niet voor alle vrouwen vanzelfsprekend is. Er waren foto’s te zien en er lagen petitielijsten van Amnesty. Naast het bewonderen van de kunstwerken aan de wand door verschillende vrouwelijke kunstenaressen kon men ook zelf meewerken aan een mega schilderij.

 

Op de 2e etage, bereikbaar via de roltrappen, werden er meerdere ‘knowledge’ workshops gegeven. Van een workshop onderhandelen over salaris, tot hoogsensitiviteit, twee over kwaliteiten en talenten, een Goed met Geld Show en een workshop om uit een burn-out te blijven. Landelijke organisatie Women Inc. verzorgde tafelgesprekken, waarbij vrouwen tot nieuwe inzichten kwamen en elkaar hielpen verder te komen met hun doelen.

 

Het diverse programma was een succes, zowel de deelnemers, bezoekers, workshopgevers en toevallige passanten waren erg enthousiast. 
WomanLink is een platform dat vrouwen verbindt en versterkt.