Gastblog by Gina Makken

De Verenigde Naties hebben voor Internationale Vrouwendag 2019 gekozen voor het thema “Think equal, build smart, innovate for change”. Het thema richt haar blik op het verbeteren van gendergelijkheid en meer zelfredzaamheid van alle vrouwen en meisjes, met name op het gebied van de sociale bescherming, de toegang tot openbare diensten en duurzame infrastructuur. Hier aandacht aan besteden is geen sinecure omdat zoals het er nu voorstaat we bij lange na niet het doel van de Planet 50-50 by 2030 campagne gaan halen.

“Think Equal, Build Smart, Innovate for Change”

De wereld draait om innovatie. Laten we innovatie gebruiken om het leven van vrouwen en meisjes op een positieve manier te veranderen. Daar wordt concreet mee bedoeld dat vrouwen niet alleen de plaats van consumenten innemen maar ook innovators zijn. Door hun betrokkenheid met de vrouw zijn idee en uitvoering van oplossingen voor aangedragen vraagstukken juist gericht op de unieke behoeften van de vrouw. Dat kan alle kanten opgaan, van het creëren van fatsoenlijk werk tot levering van producten, diensten en infrastructuur voor vrouwen in alle lagen van de bevolking.

Activiteiten in Nederland op Internationale Vrouwendag

Op internationale-vrouwendag.nl kun je alle informatie vinden over Internationale Vrouwendag; van de geschiedenis tot aan waarom het überhaupt gevierd wordt op 8 maart. Op alfabetische volgorde staat op de site vermeld wie, waar en wat organiseert op of rond 8 maart. En geloof me het zijn echt niet alleen maar vrouwenorganisaties die activiteiten organiseren. Theaters, universiteiten, musea, filmtheaters besteden aandacht aan 8 maart. En de kortingsactie en aanbiedingen vliegen je om de oren. Ik barst spontaan in zingen uit Ich bin so froh dass ich ’n Mädchen bin.

“Voor en door Vrouwen” muziekfestival

Mijn droom is dat er ooit een sterke vrouw(en) opstaat en dat zij een groot landelijk “Voor en door Vrouwen” gratis toegankelijk muziekfestival organiseert. Een muziekfestival waar onze vrouwelijke topmuzikanten en aanstormende talenten uit multicultureel Nederland zouden gaan optreden. Een festival waarop wij onze verworven rechten vieren en waar we strijden voor gelijke behandeling. Helaas, ook dit jaar blijft het bij een droom.

Kom op Anouk, Glennis Grace, Kizzy, Hind en alle andere zeer getalenteerde dames maak je sterk voor een “Voor en door Vrouwen” muziekfestival op Internationale Vrouwendag. Welke #heldinnen nemen de uitdaging aan?

Waar ben jij op 8 maart?

Waar ik heel benieuwd naar ben is of de activiteiten ook aansluiten bij jou idee van vieren van Internationale Vrouwendag. Wil jij wel naar lezingen, workshops, conferenties en presentaties? Of vier je Vrouwendag niet?