Iris Reehuis

Ik ben Iris Reehuis en woon in Venlo/Limburg. Ik ben in het oosten van Berlijn geboren en met mijn ouders gevlucht naar West-Duitsland.

Nadat ik naar Nederland, naar Venlo verhuisd ben, ben ik lid van de PSP geworden en stond op de barricaden voor “Baas in eigen buik ” en voor vrouwenrechten überhaupt, heb met andere vrouwen in Venlo het Blijf van mijn lijf –  huis opgericht en liep hoogzwanger in Den Haag om tegen kernwapens te protesteren.
Omdat mijn vriend in Berlijn aan de gevolgen van aids overleden is, ben ik hier buddy geworden. Ik kreeg vier zonen en studeerde en werkte in de verslavingszorg. Zette me in voor de mensen op straat en de meisjes die tippelden.

 

Europese Verkiezingen

Bij de Europese verkiezingen stemde ik op Volt en ben later ook lid geworden. Mijn drijfveer was om deze politieke pan-Europese beweging financieel te ondersteunen. want Volt was iets wat we misten in het politiek spectrum. In mijn optiek kun je alleen veranderingen tot stand brengen als we een sterk Europa worden. En daar is nog veel werk in de winkel!!

Zonder dat het mijn bedoeling was, ben ik actief geworden.

Ik maak nu deel uit van het bestuur in Noord-Midden Limburg en ben tevens lid van Vrouwen van Volt. Want Volt heeft pariteit hoog in het vaandel staan, dat wil zeggen, evenveel mannen en vrouwen, om en om, op de verkiezingslijst. Kan daar niet aan beantwoord worden, neemt Volt niet deel aan de Verkiezingen,

Vrouwen politiek actief

Ons doel is dus meer vrouwen politiek actief te krijgen. Maar ik persoonlijk vind ook dat vrouwen financieel onafhankelijk moeten zijn, ook na de geboorte van kinderen. Waarom is deeltijdwerken een Nederlands fenomeen, trouwens verklaarbaar uit de geschiedenis. En als mensen deeltijd willen werken na de komst van kinderen, waarom alleen de vrouw en niet ook de man?

Het zijn nog zoveel thema’s die interessant zijn en die mensen bewuster moeten maken. Daar zet ik me voor in en krijg ook alle ruimte bij VOLT.

 

8 maart Internationale Vrouwendag

Nu organiseren wij op 8 maart a.s. samen met de afdeling van VOLT Utrecht de Internationale Vrouwendag, over de geschiedenis hiervan en voor welke vrouwenrechten VOLT zich in zet. Om een voorbeeld te noemen, de abortuswet moet uit het Strafboek.

Wij hebben sprekers over thema’s als inclusie en veiligheid. Ook workshops o.a. over Krav Maga, om enkele kneepjes te leren om jezelf te verdedigen en iemand buiten gevecht te zetten, mocht je aangevallen worden.

 

Als afsluiting is er een gezellig bij elkaar zijn.

 

Zie ook de agenda.

 

Jullie zijn van harte welkom !!!!