Je lippen opvullen? Lees hier alles wat je moet weten.
Het zal je vast niet ontgaan zijn: volle lippen zijn het modebeeld van nu. Maar als je kijkt naar de geschiedenis van het vrouwelijke schoonheidsideaal is dat eigenlijk niet anders geweest.
Vollere lippen worden door de meeste mensen over de gehele wereld gezien als een teken van vrouwelijkheid en jeugdigheid. En of je nu gezegend bent met volle lippen of niet, ze zullen dunner worden naarmate je ouder wordt.
Je lippen opvullen
Wil jij graag je lippen laten opvullen? Je bent zeker niet de enige. Steeds meer vrouwen kiezen voor vollere lippen dankzij de mogelijkheid van lip fillers. Het aantal fillerbehandelingen is vanaf het jaar 2010 tot 2020 meer dan verdubbeld.
1: Kies een degelijke kliniek
Het eerste en tevens het belangrijkste punt dat we je willen meegeven is: kies een degelijke kliniek en doe dit zorgvuldig. Een kliniek met ervaren, gecertificeerde behandelaars. Je kunt je lippen tegenwoordig binnen veel verschillende klinieken laten opvullen en zo nu en dan zelfs voor stuntprijzen, maar het resultaat is soms duidelijk zichtbaar. Daarnaast is een goede reden voor het kiezen van ervaren artsen de veiligheid. Fillers plaatsen is niet zonder risico’s.
2: Wat zijn lip fillers precies?
De meeste lip fillers bestaan voor het grootste gedeelte uit hyaluronzuur. Dit is een natuurlijke stof die in ons lichaam wordt aangetroffen. Het stofje wordt geproduceerd door specifieke cellen in onze huid. Naarmate we ouder worden vertraagt deze productie langzaam maar zeker.
Hyaluronzuur als filler
De kans is groot dat je al een paar keer gehoord hebt over hyaluronzuur. Je vindt het namelijk ook vaak als bestanddeel in gezichtscrèmes. Hyaluronzuur is trouwens ook een van de veiligste fillers die er bestaan. De kans op een allergische reactie is gelukkig minimaal. Het unieke vermogen van hyaluronzuur is vasthouden van vocht. Hierdoor vult het je lippen en hydrateert het de huid.
3: Zijn lip fillers permanent?
Alle tegenwoordige lip filler behandelingen zijn niet permanent. Immers, een Hyaluronzuur lost langzaam op. Behandelingen met permanente fillers zijn gelukkig verboden gezien de vele complicaties waartoe deze hebben geleid.
Hoe lang je kunt genieten van het resultaat hangt af van verschillende redenen zoals je metabolisme, het type filler en soms of er wel of geen herhaalde behandelingen zijn gedaan. Maar je kunt uitgaan van een periode tussen de tien maanden tot maximaal twee jaar.
4: Zijn lip injecties pijnlijk?
Ja, de injecties zullen even gevoelig kunnen zijn. Daarom bieden de meeste artsen je een verdovende crème aan en wordt er vaak gebruik gemaakt van verdovende injecties. Dit zal het ongemak voor een groot gedeelte verzachten. Ook wordt er soms een coolpack gebruikt tegen de pijn en om zwellingen te verminderen. Het inbrengen van de fillers zelf is nagenoeg pijnloos.
5: Hoeveel ml lip fillers is genoeg?
De hoeveelheid filler die je arts gebruikt kan variëren. Dit is afhankelijk van de grootte van je natuurlijke lippen en het gewenste resultaat. In de meeste gevallen wordt er per sessie niet meer dan 1 ml filler gebruikt. Dit is genoeg om een mooi, natuurlijk en subtiel resultaat te creëren. In de loop van de tijd kan dit worden opgebouwd als dat wenselijk mocht zijn.
6: Wat is de prijs van lip injecties?
De prijs zal variëren op basis van je woonplaats en de deskundigheid van de behandelend arts. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de 300 en 600 euro. Let altijd goed op bij acties en stunten. Dat is binnen de cosmetische geneeskunde niet gewenst.
7: Hoe lang heb ik last van de behandeling?
Je kunt kleine zwellingen en blauwe plekjes verwachten binnen de eerste 24 tot 48 uur na je behandeling. Schrik hier vooral niet van, dit gaat vanzelf over. Deze lichte bijwerkingen kunnen twee tot vijf dagen aanhouden en daarna verdwijnt dit vanzelf.
8: Wat als ik mijn lip fillers niet mooi vind?
Soms moet je even wennen aan dat beetje extra volume in je lippen. Gun jezelf daarom een aantal dagen om hieraan te wennen. Het mooiste resultaat ontstaat na zeven tot tien dagen. Mocht je dan nog steeds niet tevreden zijn, dan kunnen fillers eventueel weer worden opgelost.
Als er sprake is van een asymmetrie, een knobbeltje, of als de maat of vorm niet bij je gezicht past, kunnen de lip fillers ongedaan worden gemaakt dankzij het enzym hyaluronidase