Een goed idee: laat je mok bedrukken en geeft aandacht aan Orange the World

 

Orange the world

Op 25 november is het weer Orange the world; een dag uitgeroepen door de VN die aandacht geeft aan het geweld aan vrouwen en meisjes wereldwijd. Een wereldwijde campagne, die in meer dan 90 landen wordt gevoerd.
Voorafgaande aan die dag zijn er allerlei manieren om je al voor te bereiden op die dag, want laten wij eerlijk zijn: die aandacht dient er continue te zijn.

Laat eens een mok bedrukken

Op 25 november kleurt ook Nederland oranje en dat is een mooie manier om aandacht te geven aan deze belangrijke dag. Veel gemeenten kleuren hun gebouwen oranje en er worden massaal bijeenkomsten georganiseerd in het kader van geweld tegen vrouwen.
Maar ook op kleine schaal kun je aandacht geven aan dit onderwerp.
Mok bedrukken:
Natuurlijk kun je een vlag ophangen of pennen uit gaan delen maar je kunt ook een bedrukte mok bestellen. Net zo ludiek!

Hoe mooi  is het als er op jouw kantoor, in aanloop naar 25 november het hele kantoor koffie en thee drinkt uit een mok met daarop het logo van Orange the World! Op deze manier kun je mensen bewust laten worden van deze dag.
Of bestel een aantal mokken en geef ze cadeau aan die mensen die er misschien nog niet zoveel van af weten. Het is een mooie ijsbreker naar een goed gesprek over geweld tegen meisjes en vrouwen.

Maak een statement met een mok

Je kunt de mok laten bedrukken met een statement. Een mooie manier om de discussie eens aan te gaan want er heerst nog steeds taboe op het onderwerp geweld tegen meisjes en vrouwen. En geweld tegen meisjes en vrouwen gebeurt ook in Nederland.

Platform Internationale-Vrouwendag wil met deze ludieke manier meer aandacht voor 25 november: de dag tegen geweld tegen meisjes en vrouwen.

Andere suggesties

Maar je kunt de mok ook voor meer positieve zaken laten bedrukken want er zijn gelegenheden genoeg om via een bedrukte mok aandacht te geven aan onderwerpen die ons, vrouwen raakt.
Wij geven je graag een aantal suggesties.

Haak eens in op giving Tuesday. Dit jaar valt deze op 30 november. Je kunt deze dag ook gebruiken  om bijvoorbeeld donateurs te werven. Geef elke donateur een leuke mok en je donateur zal er blij mee zijn!

Vrijdag 10 december is het de dag van de rechten van de mens. Veel organisaties haken aan bij deze dag en je kunt net dat beetje extra doen door een bedrukte mok te bestellen.

Of laat een mok bedrukken met je eigen logo of statement. Leuk voor de komende Internationale Vrouwendag en als give-away.
Zo kun je op allerlei manieren jouw statement maken n de discussie op gang brengen. Hoe leuk is dat!

Al laatste: je kunt natuurlijk ook een mok laten bedrukken met een foto van jezelf of je gezin, met je geliefde of misschien wel met je huisdier. Leg de nadruk op een positieve herinnering.
mok met foto 

1652845251
1660062265