Leuke activiteiten om samen te ondernemen

Soms heb je van die momenten dat je met andere vrouwen leuke dingen wilt ondernemen. Samen met je vriendinnen, vrouwelijke collega’s, zussen en schoonzussen lekker een dagje of weekend weg. Het eerste waar je dan aan denkt is shoppen of een terrasje pakken. Maar er zijn nog zoveel andere leuke dingen die je als ‘vrouwen onder mekaar’ kunt doen. Heb je geen inspiratie welke activiteiten jullie kunnen ondernemen? We geven je hier een aantal tips en suggesties.

Dagje uit

Houden jullie van wandelen en zijn er steden die je nog niet bezocht hebt? Maak dan een stadswandeling, al dan niet onder begeleiding van een gids. In bijna iedere stad in Nederland kun je deze activiteit ondernemen. Je leert veel over de historie en komt op plekken waar je normaal gesproken niet zo makkelijk toegang hebt. Meestal worden dit soort stadswandelingen gecombineerd met een hapje en een drankje onderweg, ook wel happen en stappen genoemd. Maar er is meer wat jullie tijdens een dagje uit kunnen doen. Een pretpark bezoeken, naar een dierentuin gaan of kunst bekijken in een museum. Willen jullie alleen maar een dag lekker ontspannen? Boek dan een spa- of wellness beleving. Zalige massages, diverse sauna’s en bubbelen in de jacuzzi terwijl je alle tijd van de wereld hebt om lekker met elkaar bij te kletsen.

Sportief bezig zijn

Wanneer jullie allemaal dol zijn op sportief bezig zijn, heb je keuze uit heel veel dingen. Ga skiën bij een indoor skibaan of bind de schaatsen onder bij een indoor schaatsbaan. Houden jullie van wandelen of fietsen? Nederland kent vele routes met mooie wandel- en fietspaden. Spreek van tevoren af wie er wat meeneemt en ga onderweg lekker picknicken. Om te zorgen dat de hoofden voldoende beschermd zijn tegen de felle zon laat je voor iedereen petten bedrukken. Een dagje varen, zeilen of lekker zwemmen zijn ook heerlijke sportieve activiteiten. Bij de zee of een meer is er genoeg te doen om de dag door te komen. Sluit het af met een etentje bij één van de vele strandtenten en het vrouwenuitje kan niet meer stuk.

Maak het thuis gezellig

Ook bij iemand thuis kun je leuke dingen organiseren. Een lekkere barbecue met aansluitend een pub quiz is altijd goed voor een avond vertier en gezelligheid. Ook kun je een leuke workshop aan huis houden. Samen de lekkerste gerechten bereiden, creatieve tasjes maken of een echte ‘Bob Ross’ schilderen. Diegene die de workshop leidt komt bij je thuis, maar er zijn ook mogelijkheden om het online te volgen. Zijn jullie allemaal gek op koffie? Dan kun je zelfs een koffieworkshop volgen. Hierbij maak je kennis met diverse koffiesmaken en op een goede manier koffie zetten. Om het extra leuk te maken laat je voor de gelegenheid koffiekopjes bedrukken. Heb je zin in een echte meidenavond? Leg een paar matrassen op de grond en verzoek iedereen om in nachtkleding te komen. Een ouderwetse pyjamaparty met een paar flessen wijn en lekkere hapjes is een perfecte activiteit!