Mooie nagels – Mooi Muiderberg

Doordat ik de laatste maanden veel met IBX werk, doe ik ook weer vaker manicures. En tijdens die manicures geef ik natuurlijk altijd een fijn advies aan mijn klanten, over de juiste nagel- en handverzorging. Vaak geen overbodige luxe want veel mensen denken dat ze iets goed doen maar dan blijkt het tegendeel. Veel mensen weten inmiddels wel dat nagels shapen met een vijl beter is voor de natuurlijke nagel, dan knippen. Maar wat veel mensen niet weten is, dat ze negen van de tien keer helemaal niet goed vijlen.

Tijdens een recente manicure en IBX afspraak met een nieuwe klant inspecteerde ik haar nagels en vroeg wie haar nagels gevijld had. Ze zat nog net een laatste whats-app bericht  te beantwoorden en keek me niet aan toen ze redelijk trots antwoordde dat ze dat zelf had gedaan. Omdat ik stil bleef keek ze me aan en zag aan mijn gezicht meteen dat er iets mis was. Ondanks haar beste bedoelingen om de nagels regelmatig mooi rond te modelleren, had ze zich nooit gerealiseerd dat ze de boel in wezen niet echt verfraaide..

Er zijn verschillende manieren van vijlen. Deze klant deed het duidelijk niet op de juiste manier, waardoor ze schade aan haar nagels toebracht, met afbladderen en zwakke plekken in de nagelplaat tot gevolg. 

Ik kom dit best vaak tegen en bedacht dat het misschien handig is om hier eens een paar fijne vijl tips te geven:

  • Vijl van de buitenkant van de nagel naar het midden van de nagel.
  • Voor een afgeronde rand houd je de vijl schuin en bij een vierkante rand houd je de vijl recht.
  • Wees beslist in je bewegingen maar niet te krachtig als je aan het vijlen bent. .

De IBX behandeling was bij deze klant écht geen overbodige luxe! Met één behandeling heb ik haar nagels al merkbaar een stuk steviger gekregen. Ook adviseerde ik haar om vooral dagelijks Dadi Oil te gebruiken voor haar nagels en nagelriemen. Na een fijne manicure behandeling en een French lakje was het plaatje compleet…

De blije klant boekte meteen weer een IBX behandeling mét manicure voor drie weken later. Klant blij, nagelstyliste blij.

Marjolijn Bruurs
Mooi Muiderberg

mooimuiderberg