Programma:

‘Girl Power op het Binnenhof’

Online lezing door Museum Vlaardingen en Stichting Kracht van Vrouwen Vlaardingen.

Gastspreker Judith Stevens van de stichting Stem op een Vrouw verzorgt de lezing met de prikkelende titel ‘Girl Power op het Binnenhof’.
Een week vóór de landelijke verkiezingen daagt zij ons uit om na te denken over het belang van een evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. 

Na de lezing volgt een paneldiscussie onder leiding van de Vlaardingse historicus Cora Laan.
Twee lokale politica’s: wethouder Jacky Silos (CDA) en Lianne van Kalken (fractievoorzitter van Groen Links Vlaardingen), gaan met Judith Stevens in discussie over de betekenis van vrouwen in zowel de landelijke als de lokale politiek.

 

Judith Stevens

Judith Stevens is sinds de start in 2017 bij Stem op een Vrouw betrokken.
Ze is 28 jaar, woont in Amsterdam en werkt in het dagelijks leven bij de Gemeente Amsterdam. Judith zet zich bij Stem op een Vrouw in voor het verzamelen van data, presentaties, trainingen en online modereren.
De stichting Stem op een vrouw  zich in voor de politieke representatie en emancipatie van vrouwen in de politiek (www.stemopeenvrouw.nl).

 

Agnetalezing

Jaarlijks organiseert Museum Vlaardingen op 8 maart, Internationale Vrouwendag, de Agnetalezing.
Deze lezing is vernoemd naar Agneta van der Linden- van Reeuwijk (1696 – 1787) , de tweede vrouw van de vooraanstaande Vlaardingse ondernemer Abraham van der Linden (1684 – 1767).
Het echtpaar woonde in het Huis met de Lindenboom, nu onderdeel van Museum Vlaardingen.
Na het overlijden van Abraham in 1731, zette Agneta alle zaken van Abraham voort.
Dit deed zij op een voortreffelijke wijze, totdat zij op 84-jarige leeftijd haar zaken overdroeg aan haar kleinzoon.
Naast haar onderneming had Agneta van der Linden een maatschappelijke nevenfunctie als regentes van het weeshuis.
Met de Agnetalezing eert Museum Vlaardingen niet alleen een voormalige bewoonster van het huidige museumpand, maar vooral een sterke vrouw uit de Vlaardingse geschiedenis.

 

Bijwonen?

Bijwonen van de Agnetalezing is gratis, aanmelden is niet nodig. Het programma is live te volgen via de Facebookpagina (www.facebook.com/museumvlaardingen) van Museum Vlaardingen op 8 maart 2021 van 20.00 – 21.15 uur.

Met dank aan de Kroepoekfabriek voor de technische ondersteuning.