ODE – Internationale Vrouwendag 

Online Internationale Vrouwendag 2021.
Vrouwen en muziek

 

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2021 organiseren het Instituto Cervantes in Utrecht en EUNIC NL een rondetafelgesprek rond het thema Vrouwen en muziek.

 

Diverse specialisten uit verschillende Europese landen gaan in gesprek over de rol van de vrouw in de wereld van de muziek, als inspiratiebron, als muzikaal vertolker en als componist; zij bespreken de stilte die hen ten deel is gevallen in loop van de geschiedenis; praten over hun talent en creativiteit, hun verdiensten en hun erfenis; ook kijken ze naar de uitdagingen die er liggen in het heden en in de toekomst.

Met:

Reinild Mees – Nederlandse pianiste en organisator van het festival “Alba Rosa Viva” in het Concertgebouw in Amsterdam.

Justina Šikšnelytė – Litouwse componiste en multimedia artist die muziek studeerde in Vilnius en Den Haag; haar werk wordt veelal op internationale festivals geprogrammeerd, o.a. in Ecuador.

Johanna Schneider – Duitse zangeres, vast lid van verschillende ensembles en vertegenwoordiger van het PENG Festival in Duitsland, opgericht en geleid door vrouwen.

Eliška Cílková – Tsjechische componiste en cineaste. Studeerde compositie in Praag, Wenen en New York. Zij maakte ‘Pripyat piano’: een documentaire over de Tsjernobyl tragedie, de spookstad Pripyat en de piano’s die er zijn achtergelaten.

Lara Martínez-Taboada – Spaanse pianiste, Master aan het Utrechts Conservatorium en samenstelster van de concertreeks ‘Polygnota: gisteren muze, vandaag componist’ (zie hier) 

Daria Bouwman – Cultureel Attaché van de Ambassade van Oostenrijk in Den Haag en Voorzitter van het cluster EUNIC Nederland.

Pilar Tena – gespreksleider en directeur van het Instituto Cervantes in Nederland.

 

Link naar opnames

De link naar de opnames gaat op 8 maart vanaf 10 uur online: https://bit.ly/3sS5Xkl es E

 

Datum evenement: 8  maart 2021
Georganiseerd door: OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam ism Instituto Cervantes en EUNIC