Orange the World Nederland

Orange the World is al jaren  een krachtig initiatief tegen geweld jegens vrouwen. Het is ontstaan als een wereldwijde beweging, is Orange the World en is meer dan alleen een campagne.
Het is een oproep tot actie, solidariteit en verandering. Ontdek waarom deze dag zo belangrijk is en hoe jij kunt bijdragen.

Orange the World heeft als doel om bewustwording te creëren en acties te stimuleren die een einde maken aan geweld tegen vrouwen. Op https://orangetheworld.nl/agenda/ vind je een uitgebreide agenda met evenementen en activiteiten in Nederland die deze boodschap ondersteunen. Van inspirerende bijeenkomsten tot educatieve workshops, er is voor elk wat wils.

Geweld tegen vrouwen Nederland

Een schrijnend voorbeeld van geweld tegen vrouwen in Nederland is huiselijk geweld. Statistieken tonen aan dat een aanzienlijk aantal vrouwen slachtoffer is van fysiek, emotioneel, of financieel misbruik binnen hun eigen huis. Elke dag sterven er vrouwen vanwege geweld. Vaak door een partner en nog vaker vanwege het feit dat ze vrouw zijn. Orange the World benadrukt het belang van het doorbreken van het zwijgen rond deze kwesties en biedt een platform voor slachtoffers om gehoord te worden.

Gemeenten sluiten vaker aan bij Orange the World Nederland

Wat dit initiatief nog krachtiger maakt, is dat steeds meer gemeenten zich aansluiten bij Orange the World. Dit geeft aan dat de boodschap wordt gehoord en dat er op lokaal niveau actie wordt ondernomen. Maar wij vinden dat nog meer gemeenten serieus aan zouden kunnen haken. Samen kunnen we een vuist maken tegen geweld en streven naar een wereld waarin vrouwen veilig en gerespecteerd zijn.

Het mag duidelijk zijn dat Platform Internationale Vrouwendag al jaren streeft voor beleid op emancipatie bij gemeenten. Juist een dag als Orange the World laat zien dat dit hard nodig is. Het geweld tegen vrouwen moet stoppen en gemeenten kunnen bijdragen.

Doe mee met de beweging en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan Orange the World op Internationale Vrouwendag. Bezoek onze speciale pagina op https://www.internationale-vrouwendag.nl/orange-the-world-initiatief voor meer informatie en inspiratie. Samen maken we een verschil en creëren we een toekomst waarin vrouwen vrij zijn van geweld.

Orange the world nederland
Orange the world
Dag tegen geweld tegen vrouwen (1)