Podcast Romy Geysen

Romy Geysen is strafrechtadvocaat en hét gezicht van Internationale Vrouwendag. Vandaag komt zij weer met en prachtige podcast die jou als ondernemer kan inspireren. Onder aan de pagina kun je haar podcast beluisteren.

De eerste tip die zij je meegeeft is dat je als ondernemer veel ideeën kunt hebben maar een idee werkt pas echt als je effectief werk verricht.

Als ondernemer wil je natuurlijk een verdienmodel maar Romy is het daar niet altijd mee eens en het is niet haar eerste insteek.
Als je werk uitvoert met passie en met elke dag plezier, dan komen die inkomsten vanzelf. Dat is haar overtuiging.

Investeren in jezelf

Als je inkomen wilt verdubbelen, eerst en vooral 3x zoveel moet investeren in eigen ontwikkeling en kennis. Zelf doet ze dat ook. Ongeveer 10% investeert zij in persoonlijke ontwikkeling door bijvoorbeeld boeken te lezen, te gaan reizen of cursussen te gaan volgen. Maar ook netwerk met mensen die haar inspireren.
“Op die manier kan ik beter worden in mijn eigen werk”aldus Romy.

Problemen of kansen?

Er zijn natuurlijk zaken die op je pad  komen die minder fijn zin of als een prooleem ervaren worden.
Romy: “Een probleem is pas een probleem als je dat zelf zo ziet. Je kunt in slachtoffer rol gaan zitten, maar daar ben je niet mee geholpen. Je moet je profileren als leider; iemand die zaken oplost, zie het als kans om jezelf sterker te maken”.

Kijk ook naar de kwaliteit van je werk

Mensen zien vaak niet welk werk je hebt moeten verrichten voor het resultaat. Neem nou het voorbeel van de hardloper. Mensen zien dat hij glansrijk over de finish komt maar zien vaak niet wat hij of zij daarvoor heeft moeten doen. Trainen, sporten, oefenen en ontwikkelen.
Ook voor ondernemers is het niet anders. Achter de schermen moet je oefenen, leren en hard werken voor het resultaat.
Je werkt achter de schermen aan de betere versie van jezelf.

Wees consistent

Consistentie is de laatste tip van Romy Geysen.
Doe elke dag hetzelfde, zorg voor structuur.
“Dat houd ook in dat je het simpel moet kunnen houden. Maak het niet te ingewikkeld. Ga weg van complexiteit. Hou je aan je waarden en normen. Voor mij betekent dat elke dag sporten. Omdat dit mijn focus direct scherp stelt. Ik probeer ook dagelijks te lezen.Voor mij is lezen is als een gesprek met de auteur. Dat verruimt je visie, brengt je nieuwe ideeën”.

Het zijn die kleine overwinnningen op gebied van sport, kennis vergaren, dagelijks hetzelfde doen die maken dat je steeds meer groeit en talent kunt ontwikkelen.

 Drie steekwoorden van Romy Geysen

Romy wil iedereen die onderneemt of wil gaan ondernemen nog drie kernwoorden meegeven:
Leren, studeren en groeien!

 

naar home