Portretfoto’s met een moody-achtige stijl. Dat is wat Bas van der Hoeven, fotograaf, het liefste maakt.

 

Fotograferen op gevoel

Een ongelooflijk mooi landschap, de opening van een nieuw bedrijf of je huisdier dat in een hele schattige positie ligt te slapen. Je wilt zulke momenten het liefst zo goed mogelijk vastleggen. Bas van der Hoeven helpt daar graag mee. De jonge ondernemer maakte van zijn hobby zijn werk en heeft sinds kort een eigen bedrijf: Sweet Shot. Hij maakt professionele foto’s en bedrijfsvideo’s voor iedereen die maar wil.

“Fotograferen doe ik op gevoel. Als ik iets zie wat ik mooi vind, kijk ik hoe ik daar een geweldige foto van kan maken. Ik wil me dan gewoon achter mijn camera verschuilen en iets moois in beeld vastleggen.” De jonge ondernemer is nu een half jaar bezig met het opzetten van zijn fotografiebedrijf. “Ik zit nog in de beginfase hoor. Ik heb momenteel 5 bedrijfsvideo’s gemaakt en geef nu nog tegen een gereduceerd bedrag fotoshoots weg, zodat ik door middel van mond-tot-mondreclame wat bekender wordt.”

Fotograferen

Bas heeft hiervoor de opleiding applicatieontwikkelaar gedaan. Daar leerde hij programmeren en websites maken. Twee jaar terug heeft hij zijn motor verkocht en met het geld kocht hij een camera van goede kwaliteit. “Ik weet niet meer wanneer ik had bedacht dat ik wilde fotograferen.”, fronst de jonge ondernemer. “Ik ben het gewoon gaan doen en ik vond het heel leuk.” Momenteel werkt Bas ook bij Ziggo in de technische dienst. “Deze baan is heel flexibel, dus ik kan zelf inplannen wanneer ik ga werken en wanneer ik tijd vrij wil maken voor een fotoshoot.”

Wauw-factor

“Ik wil wel altijd achter mijn foto’s staan”, vertelt Bas resoluut. “Als ik een foto niet mooi vind, wil ik die ook niet vrijgeven. Dit zorgt af en toe wel voor een kleine woordwisseling met de klant, omdat deze de foto juist wel heel tof vindt. Maar ik vind de wauw-factor heel belangrijk.”

De jonge ondernemer maakt zich niet zo druk om de negatieve meningen van anderen. “Het interesseert me niet wat anderen vinden”, vertelt hij terwijl hij zijn schouders ophaalt. “Dat is misschien een beetje hard gezegd, maar ik laat me niet beïnvloeden door negatieve reacties. Ik vind het natuurlijk belangrijk wat mijn klant van mijn foto’s of filmpjes vindt, maar daardoor zal ik mijn stijl niet veranderen.”

Nog op zoek naar een fotograaf?

Check Bas’ website: sweetshot.nl, of kijk even op zijn Facebook of Instagram.