Reiki verbazingwekkend en eenvoudig

Reiki is een eenvoudige, natuurlijke en veilige methode van  zelfverbetering die iedereen kan gebruiken. Het heeft altijd een gunstig effect. Daarnaast helpt het je te herstellen.

Wat is Reiki?

Reiki is een vorm van alternatieve geneeskunde die wordt toegeschreven aan Mikao Usui, een Japanse boeddhistische monnik en spirituele leraar. De geschiedenis van Reiki begint met Usui, die wordt beschouwd als de grondlegger van de Reiki-methode zoals die vandaag de dag wordt beoefend.
Hawayo Takata, een Hawaiiaanse van Japanse afkomst, was een van de mensen die Reiki naar het Westen bracht. Ze onderging behandelingen bij Hayashi en werd later zelf een Reiki-meester. Takata speelde een sleutelrol bij het populariseren van Reiki in de Verenigde Staten en andere westerse landen.

Reiki-beoefenaars gebruiken een reeks handposities waarbij ze hun handen op of boven verschillende delen van het lichaam van de ontvanger plaatsen. Deze posities worden vaak aangeleerd tijdens Reiki-training en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke Reiki-traditie.
Reiki wordt vaak ervaren als een ontspannende en rustgevende behandeling. Mensen die Reiki ontvangen, melden vaak gevoelens van warmte, tintelingen, ontspanning en een algeheel gevoel van welzijn. Het doel is om blokkades in de energiestroom te verwijderen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren.

Mijn ervaring met Reiki 

In de jaren dat ik op de Nederlandse Antillen woonde, had ik vaak last van stress en ene opgejaagd gevoel. Via een vriendin kwam ik in aanraking met een Reiki meester die cursussen gaf op het eiland. Ietwat ongemakkelijk meldde ik mij aan samen met 6 andere mensen. In de eerste sessies werd haarfijn uitgelegd wat Reiki was en hoe het toegepast werd. Toegegeven: ik vond het allemaal maar wat wazig en  zweverig.

En toch bleef ik de lessen volgen. We ondergingen zelf een behandeling en we gaven ze aan elkaar. Feitelijk geef je energie door en je voelt het letterlijk in je lijf.
De momenten dat ik een behandeling gaf aan anderen, voelde ik mijn vingers tintelen. Een vreemde gewaarwording.
En als ik een behandeling onderging kwam er een rust over mij die ik nog nooit had meegemaakt. Ik werd er helemaal zen van!

Na een aantal lessen werden wij ingewijd door de Reikimeester. En ook dat vond ik allemaal wat wazig en zweverig. Ik onderging het, merkte er niets van maar ik had wel mijn eerste graad binnen.

Mijn echtgenoot vond het nog vreemder dan ik het vond. En toch: als hij vermoeide voeten had en ik hem een behandeling gaf, dan merkte hij aanzienlijk minder pijn in de voeten als voor de behandeling. Nog steeds was ik wat argwanend maar ik bleef mijn echtgenoot behandelingen geven.

Voor een tweede graad ben ik nooit gegaan; daarvoor was ik te huiverig. Het idee, en dat werd zo verteld, dat je entiteiten zou gaan waarnemen, ging mij een stap te ver. 

Reiki verbazingwekkend en eenvoudig

Inmiddels zijn wij meer dan dertig jaren verder. Elke dag, wanneer ik naar bed ga, leg ik mijn handen in een bepaalde positie op mijn lijf. Het ontspant enorm en het helpt mij om goed in slaap te komen. Behandelingen bij anderen doe ik niet maar ik merk aan mijzelf dat ik er eigenlijk niet meer zonder kan. Wat het nu precies is wat maakt dat het rustgevend is? Geen idee. Het is misschien inderdaad de energie. Geen raar verhaal overigens want alles heeft energie. En die energie geef ik graag aan mijzelf.

Cursussen Reiki

Ook in Nederland zijn er talloze organisaties die cursussen geven in Reiki. Bijvoorbeeld Plus voor Jou
Ze zijn gevestigd in Wageningen en geven regelmatig nieuwe cursussen maar ook kun je er terecht voor een goede massage.
Surf gerust eens naar de site of neem contact met ze op: ze leggen je graag het één en ander uit.

terug naar home

Plus voor jou logo digital 1
reiki verbazingwekkend en eenvoudig Internationale Vrouwendag