Rijst is een belangrijke bron van voeding

Rijst is een van de meest populaire granen ter wereld. Het wordt al duizenden jaren verbouwd en gegeten in veel verschillende culturen en keukens. Rijst is niet alleen lekker, het is ook een belangrijke bron van voeding voor miljoenen mensen over de hele wereld. In deze blog gaan we dieper in op de geschiedenis van rijst, met name die van Lassie,

Rijst is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de Aziatische keuken en cultuur. In veel Aziatische landen wordt rijst gezien als een symbool van welvaart en voorspoed. Het wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden en feesten.

In Nederland is Lassie dé nummer één in Nederland

Ooit is Lassie begonnen in Wormer als gortpellerij maar inmiddels zijn ze dé nummer in op het gebied van rijst en granen in Nederland. Het merk is opgericht in 1952 en is vernoemd naar de bekende figuur uit de Jungle Boek-verhalen, Mowgli’s vriendinnetje Lassie.

Al met al is Lassie rijst een populair merk dat bekend staat om zijn kwaliteit, duurzaamheid en gemak. Het merk biedt een breed scala aan rijstproducten die geschikt zijn voor verschillende smaken en diëten.

Lassie rijst wordt verbouwd in verschillende delen van de wereld, waaronder Thailand, India en Italië. Het bedrijf werkt nauw samen met lokale boeren om ervoor te zorgen dat de rijst op een duurzame en verantwoorde manier wordt verbouwd. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het gebruik van pesticiden en watergebruik bij de rijstteelt.

Binnen korte tijd een gezonde maaltijd op je bord

Rijst kan een gezonde keuze zijn in een uitgebalanceerd dieet. Rijst bevat koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen, en kan helpen om de energie op peil te houden gedurende de dag. Het bevat geen gluten, waardoor het een geschikte optie is voor mensen met een glutenintolerantie.

Bruine rijst en andere volkorenvarianten zijn over het algemeen gezonder dan witte rijst, omdat ze meer vezels, vitaminen en mineralen bevatten. Deze voedingsstoffen kunnen helpen om de spijsvertering te verbeteren, het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op verschillende ziekten te verminderen.

Allerlei recepten met rijst kun je ook vinden op de website van Lassie

Kortom, een mooi en gezond product met aandacht voor duurzaamheid

Een website om eens naar toe te surfen maar nog belangrijker: als je Lassie koopt, dan koop je een eerlijk product!

Minuutje-Toverrijst-Provençaalse-Biefstukreepjes_529d8b1196e7c604fc14b022dd727b4a
Minuutje-Toverrijst-Zalm-Met-Venkel-En-Zeekraal_529d8b1196e7c604fc14b022dd727b4a
Minuutje-Zilvervliesrijst-Mediterrane-Groenten-Met-Feta_529d8b1196e7c604fc14b022dd727b4a
rijst
rijst 2