Smoothies met nét dat beetje extra voor vrouwen

 

Als je gezond eet krijg je voedingsstoffen binnen die helpen met de groei en ontwikkeling van je lichaam. Je lichaam haalt die stoffen uit eten en drinken. Over het algemeen hebben mannen en vrouwen hetzelfde aantal voedingsstoffen nodig. Er zijn ook stoffen die vrouwen meer nodig hebben dan mannen omdat vrouwen meer stoffen verliezen tijdens de menstruatie en zwangerschap. Twee van deze belangrijke voedingsstoffen voor vrouwen zijn ijzer en vitamines B. Het op peil houden van deze voedingsstoffen is van belang en kan gelukkig op een makkelijke manier door middel van gezonde smoothies. Hieronder lees je meer over die voedingsstoffen en delen we 2 lekkere recepten  van  Shakes on Wheels vol met deze boosters voor vrouwen die je zeker eens moet proberen!

 

Smoothies met ijzer

Een goed ijzergehalte is heel belangrijk voor vrouwen. Gelukkig kan je met behulp van een smoothie makkelijk een goed ijzergehalte opbouwen. In deze smoothie zit naast ijzer ook fruit met vitamine C, wat ervoor zorgt dat je het ijzer beter kan opnemen. (hieronder meer info).

Recept

Smoothie ingrediënten 2 personen: 

               ▪              2 handvol spinazie

               ▪              2 kiwi

               ▪              100 gr mango

               ▪              300 ml sinaasappelsap (of 2 gepelde sinaasappels + kopje water)

Vrouwen hebben veel meer behoefte aan ijzer dan mannen. IJzer zorgt ervoor dat de rode bloedcellen en hemoglobine een normale vorm aanhouden wat belangrijk is bij een gezonde lichaamsfunctie. Tijdens het ongesteld zijn verliezen vrouwen veel bloed, wat ijzer bevat, en hebben hierdoor sneller last van een ijzertekort. Vooral jonge meisjes die net beginnen met de menstruatie hebben hier vaak last van. Een tekort aan ijzer kan leiden tot duizeligheid en een lager concentratievermogen. Bij zwangere vrouwen kan een ijzertekort ook de oorzaak zijn van bloedarmoede. Met een goed ijzergehalte ben je fitter en heb je een sterker immuunsysteem. En tijdens een zwangerschap is het al helemaal belangrijk je ijzerniveau op peil te houden om gevaarlijke zwangerschappen te voorkomen. 

 

Smoothies met vitamine B

Voor vrouwen hebben sommige vitamines, zoals vitamine B, extra aandacht nodig. Met een gezond en gevarieerd eetpatroon is de kans op een tekort aan vitamine B vrij klein. Maar tijdens de donkere dagen en het lekkere snoepgoed in de winkels kan het onderhouden van een goed voedingspatroon lastig zijn. Gelukkig kan je met behulp van een smoothie de vitamines B op een makkelijke manier binnen krijgen. 

Recept

Smoothie ingrediënten 2 personen: 

               ▪              2 handvol spinazie

               ▪              2 kiwi

               ▪              100 gr mango

               ▪              300 ml sinaasappelsap (of 2 gepelde sinaasappels + kopje water)

 

Vitamines B zijn voor vrouwen belangrijk voor de stofwisseling. Ze spelen namelijk een grote rol bij het verbranden van koolhydraten, vetten en eiwitten, wat zorgt voor energie. Daarnaast zijn vitamines B ook van belang bij de hormoonhuishouding wat te maken heeft met de veranderingen waarmee vrouwen te maken krijgen zoals de menstruatie, zwangerschap(pen) en de overgang. een tekort aan vitamines B kan leiden tot hoofdpijn, een gebrek aan eetlust en vermoeidheid. 

 

Het hebben van genoeg ijzer en vitamine B is dus heel belangrijk en zeker voor vrouwen. Gelukkig hoeft het op peil houden van deze stoffen niet lastig te zijn en kan je aan de hand van de bovenstaande smoothie deze stoffen gemakkelijk binnenkrijgen. Op Shakes on Wheels kan je nog veel meer gezonde smoothie recepten vinden of je kan er een smoothiebar huren. Alles om jou te helpen met het leven van een gezonde levensstijl!

smoothies vrouwen