Sociale media vrouwenmoorden

Op NPO Start  kun je kijken naar een drieluik over vrouwenmoord. Deze serie van Avro-Tros gaat over drie jonge vrouwen  die op brute wijze zijn vermoord door hun expartner. 
Deze driedelige serie laat je zien hoe onveilig het internet kan zijn voor vrouwen.  Een indrukwekkende documentaire over de donkere kant van sociale media.

Nederlandse vrouwen ook slachtoffer van vrouwenmoord

Ook al gaat de documentaire over buitenlandse vrouwen, ook in Nederland sterft er elke 10 dagen een vrouw door toedoen van een (ex)partner. Femicide.
Over het algemeen wordt het woord femicide niet gewaardeerd door het merendeel van de mannen. Zij vinden dat een moord een moord is ongeacht het geslacht van het slachtoffer.
En toch is dit een onjuiste stelling want vrouwen worden vaker vermoord vanwege het feit dat ze ‘gewoon’ vrouw zijn dan mannen omdat ze ‘gewoon’ man zijn.

Twee professoren uit Engeland deden er meer dan 10 jaar onderzoek naar. Ze interviewden moordenaars die een levenslange gevangenisstraf uitzaten in de Britse gevangenissen.
Uit het onderzoek bleek dat veel vrouwen worden vermoord door jaloerse, bezitterige mannen, die per se over alles controle willen hebben.

Femicide. Vrouwenmoord

Hoe veilig zijn meisjes en vrouwen in een land als Nederland waar pas na gemiddeld 33 incidenten melding wordt gedaan van huiselijk geweld?
Doodsbedreiging door partners of exen wordt door de politie nog steeds gezien als een ‘relationeel conflict’. Technisch gezien klopt die term misschien, maar tegelijkertijd stijgt het aantal vrouwenmoorden gestaag. Ook in ons land.
Het wordt tijd dat er meer aandacht komt voor de moorden op vrouwen en dat is dan ook de reden dat wij iedereen aanraden de driedelig serie te gaan kijken. al was het alleen maar om zich bewust te worden van de gevaren.