Solidariteit – De kracht van veranderen

Solidariteit begint met solidair aan jezelf zijn. Laat jij zien wie je echt bent? Uitgangspunt ben jij met al jouw dromen, ambities, maar ook je onzekerheden. Waarom nog langer twijfelen over jezelf, versterk je innerlijke kracht en laat de wereld zien waarvoor jij staat. En weet je dat kleding je daarbij kan helpen? Kleding is immers de uiting van wie jij bent en waar het veranderen van eigenschappen en vaardigheden meer tijd kost is het veranderen van je kledingstijl gemakkelijker met een gegarandeerd resultaat.

Door je kledingstijl aan te passen aan je nieuwe ik of aan een nieuwe situatie waarin je verkeerd maak je op een redelijk eenvoudige manier connectie met jezelf en met de ander. De kracht van verandering is dat de verandering ook volledig bij je past waardoor je ook die kracht uitstraalt en voelt.

Als vrouw vervul je op één dag meerdere rollen, van moeder, vrouw, zakenpartner tot vriendin. Met kleding kun je die diverse rollen bekrachtigen die passen bij je stijl en wie jij bent. Om jouw rol te bekrachtigen is het goed na te denken over wat je wilt uitstralen. Stofkeuze, vorm, kleur en contrast zijn de elementen waarmee je kunt spelen om jouw uitstraling te versterken. Een vrouw heeft zoveel kledingkeuzes dat het daarom soms lastig is om objectief en op basis van eerder genoemde elementen die kledingkeuze te maken die je ook werkelijk in je kracht zet.

 

rollen kleding en stijl advies samenwerkingspartner internationale vrouwendag

 

Stofkeuze:

Zachte materialen zorgen ervoor dat je benaderbaar overkomt. Hoe zachter het materiaal hoe minder formeel, hoe minder krachtig je uitstraling is. Bijvoorbeeld angora wol heeft een zachtere en meer informele uitstraling dan een fijn gebreide trui.

Ook glans en matheid van een stof hebben invloed op jouw krachtige uitstraling. Glanzende materialen ogen eerder feestelijk dan zakelijk, uiteraard is e.a. afhankelijk van hoe het kledingstuk wordt gecombineerd en wat voor kleding het is. Is bijvoorbeeld alleen het kraagje en de manchet zichtbaar van een glanzende blouse of is het een in het oog springende top. Dit zijn nog maar twee voorbeelden want over stofkeuze is een hoop te vertellen ook omdat de stof waarvan het kledingstuk is gemaakt van invloed is op de vorm van het kledingstuk.

Vorm:

Je hebt rechte vormen en ronde vormen. Een kokerrok heeft een rechte vorm zeker ten opzichte van een zwierige klokrok. Een kokerrok is echter meer lichaamsvolgend dan een klokrok en kan een andere associatie oproepen afhankelijk van de styling. Over het algemeen geldt dat rechte vormen zakelijker en autoritairder overkomen dan ronde vormen. Echter is de vorm die je kiest ook afhankelijk van de figuurvorm die je hebt. Je merkt nu al dat een vrouw naast de diversiteit aan kledingkeuzes ook nog te maken heeft met andere invloedfactoren. Lees ook ons blog over affirmeren met kleding.

Kleur:

Kleuren vertellen een verhaal en roepen associaties op. Je hebt vast een lievelingskleur, maar ondersteunt die kleur ook de kwaliteit die je wilt laten zien? Misschien kun je voor die belangrijke zakelijke meeting beter donkerblauw dragen dan zwart. Zwart staat voor dominant en maakt je minder gemakkelijk benaderbaar. Vraag jij je weleens af waarom je zo hard moet werken om dat succes te bereiken, dan vind je wellicht in één van deze voorbeelden het antwoord. Over kleur is nog veel meer te vertellen dan we in dit blog kunnen vertellen.

Contrast:

Het mooiste contrast dat je kunt dragen is het contrast dat je van nature bij je draagt. Contrast is het verschil tussen licht en donker. Jouw huid-, oog- en haarkleur verschillen in donkerte en vormen met elkaar een bepaald contrast, dit kan zijn: laag, midden of hoog contrast. In kleding is het hoogst denkbare contrast het verschil tussen zwart en wit. Ondanks dat een herhaling van je natuurlijke contrast in kleding het meest harmonieuze resultaat geeft, kun je wel met je contrast spelen. Iemand met een laag contrast die wat krachtiger of dominanter wil overkomen, kan het contrast in zijn kleding wat verhogen.

Zorg dat je als vrouw niet alleen op 8 maart in het middelpunt staat, maar altijd! Jij bent het waard en een bezoek aan een image professional kan net dat zetje in de goede richting geven. Een image professional is een expert in het fine tunen van jouw totale look waardoor je uitstraalt wat je wilt uitstralen.

Solidariteit start ook met het erkennen van ieder zijn expertise. Ervaar dat een image advies de kers is op jouw taart.

Vanuit solidariteit omdat wij het iedereen gunnen de beste versie van jezelf te zijn, kun je op internationale vrouwendag op 8 maart bij één van de aangesloten image professionals een workshop boeken op een tijdstip dat het jou past.

credits: tekst Carla van den Puttelaar kledingenstijladvies.info