Stem van de regio: Schuif aan bij de Overijsselse keukentafel


Samen met Overijsselaars gaan kandidaat-Kamerleden van het CDA en Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik in gesprek over het platteland en de landbouw. De lijntjes zijn kort dus burgers, boeren en CDA politici uit de regio zijn van harte welkom om digitaal aan te schuiven en het gesprek aan te gaan. Want er liggen nogal een aantal uitdagingen voor het boerenbedrijf en het platteland. 

Aanwezig zijn CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (uit Twente), Hilde Palland (Tweede Kamerlid uit de Kop van Overijssel en nr. 12 op de kandidatenlijst) en Eline Vedder (Statenlid in Drenthe en kandidaat-Kamerlid op nr. 23).
Onder leiding van lijstduwer Lisanne Spanbroek (uit Salland) gaan zij met Overijsselaars in gesprek.
Wat wil jij de CDA-politici meegeven?

Annie, Hilde en Eline zetten zich al jarenlang in voor familiebedrijven, de regio en het CDA.
Door de maatregelen rondom het coronavirus kunnen zij niet zo vaak als zij zouden willen op werkbezoek gaan en hierdoor input ophalen.
Daarom schuiven zij aan bij de digitale keukentafel om specifiek het gesprek aan te gaan met Overijsselse boeren en plattelandsbewoners. 

Wat maakt een boerderij anders dan een mkb-bedrijf? Hoe houden we onze kernen bruisend?
Waarom wordt er zo weinig gebruik gemaakt van de beschikbare gelden in Brussel? Hoe krijgt de boer een eerlijke prijs voor zijn product en kun je de lokale boer steunen?
Is er een toekomst voor het boerenbedrijf? Wat kan het CDA hier de komende vier jaar aan bijdragen? 

20210302 De sprekers 1

 

De online keukentafel sessie is donderdag 11 maart van 19.30 t/m 21u.

Aanmelden kan via: https://forms.gle/UzTEcwrzSq15J6Gi7 / lisanne.spanbroek@gmail.com onder vermelding van je naam en vragen die je alvast wilt indienen.
De toegangslink ontvang je een dag van te voren.