Republikeinse congreskandidaat John Gibbs betoogde dat de Amerikaanse politiek heeft geleden sinds vrouwen mochten stemmen

 

Het vergroten van de  reikwijdte van de overheid is ondubbelzinnig slecht. En aangezien het vrouwenkiesrecht ervoor heeft gezorgd dat dit op grotere schaal gebeurt, concluderen we dat de Verenigde Staten hebben geleden als gevolg van het vrouwenkiesrecht

Gibbs plaatste ook op zijn website dat vrouwen op de werkvloermannelijke collega’s onder druk zetten. Talloze seksuele intimidatie wetten worden geïntroduceerd, die een tal van gevallen van seksuele intimidatie van frivole proporties voortbrengen, waardoor tijd en energie van de rechtbanken en rechtsstelsels maar ook belastinggeld wordt verspild.

De gearchiveerde site laat zien dat Gibbs ook beweringen betwistte dat vrouwen historisch onderdrukt zijn; het idee dat een patriarchale samenleving verkeerd is; en het idee van vrouwen die in de strijd dienen, om er maar een paar te noemen. Hij beweerde ook dat mannen slimmer zijn dan vrouwen.

Zoals je je misschien kunt voorstellen, hebben Gibbs en zijn team wanhopig geprobeerd deze vrouwonvriendelijke organisatie voor het publiek te verbergen en de ernst ervan te bagatelliseren wanneer ze ermee worden geconfronteerd door verslaggevers.

Natuurlijk is er de voor de hand liggende waanzin in Gibbs die suggereert dat het aanvallen van het vrouwenkiesrecht een aanval was op “links” en “moderne feministen”… alsof dat de enige vrouwen zijn die gaan stemmen.

Daar heeft hij het helemaal mis. In zijn belang kan hij maar beter hopen dat de vrouwen die bij deze verkiezingen hebben gestemd, het feit negeren dat hij ‘on the record’ beweert dat ze niet het recht zouden moeten hebben om dit te doen.

terug naar home

John gibbs internationale vrouwendag emancipatie en vrouwenrechten