© Cheryl Braganza Ontdek je Vrouwelijke Oerkracht

 

(De twee activiteiten hieronder benoemd vormen samen een tweeluik. Ze zijn los van elkaar te volgen maar ook allebei na elkaar)

Programma 1:

Het thema van internationale vrouwendag is dit jaar vrijheid. Maar, vrijheid, wat is dat precies? In Nederland zijn we vrij. Vrij om te kiezen waar we wonen, wat voor werk we doen, met wie we samen willen zijn, welke woorden we gebruiken. We zijn vrij! Toch? Helaas is vrijheid voor lang niet alle vrouwen vanzelfsprekend. Misschien herken je het wel: het stemmetje in je achterhoofd dat ervoor zorgt dat je op je hoede bent en je minder vrij voelt dan je zou willen.

Hoe vrij ben jij? Wat betekent vrijheid voor jou? En hoe geef je daar uiting aan? Ga met ons mee het bos in en ontdek je vrouwelijke oerkracht. Samen met een groep gelijkgestemde vrouwen word je begeleid tijdens een workshop waarin je steeds dichter bij je eigen vrouwelijke kern komt. In jouw kern vind je jouw kracht, de kracht om actief te worden. Laat iedere vrouw haar oerkracht kennen! Van daaruit kun je naar buiten treden en bijdragen aan een wereld waarin vrijheid voor iedereen vanzelfsprekend mag zijn. Voor jou en al je sisters wereldwijd.

Marieke van Andel nodigt je uit om deze ochtend met haar mee te gaan. Samen het bos in, op reis naar binnen en op zoek naar jouw oerkracht. Ga mee! The Sisterhood is waiting for you!

Datum : 7 maart 2020
Aanvangstijd: 11:00-13:00
Locatie : Bos bij De Bilt (Landgoed Beerschoten, verzamelen bij Parkeerplaats Visserssteeg aan de Soestdijkseweg Zuid in De Bilt)
Entree: € 15,00

© Miguel Bruna Strijdbare Vrijheid

Programma 2:

 

 Strijdbare Vrijheid is het middagprogramma van het tweeluik rond Internationale Vrouwendag. We gaan in op hedendaagse feministische actie. Wat is feminisme vandaag de dag? Waarom is feminisme nog steeds nodig?

De laatste jaren noemen steeds meer jonge vrouwen zich opnieuw feminist. Hedendaags feminisme onderzoekt andere lagen van onderdrukking en agendeert nieuwe thema’s. Er is discussie over genderidentiteiten, over de invloed van diversiteit en culturele achtergrond en over de machtsverhoudingen die voor verschillende posities in de maatschappij zorgen.

Tijdens deze middag brengen we een cultureel en maatschappelijk diverse groep femmes* bij elkaar. We creëren een intercultureel en intergenerationeel platform waarin ieder van hen hun visie op hedendaags feminisme toelicht.

Onder andere de volgende vragen komen aan bod:

– Wat is nodig om te zorgen voor vrijheid voor iedereen?

– Welke belemmeringen zijn er nog?

– Welke minderheidsstemmen moeten gehoord worden om vrijheid gemeengoed te maken?

– En welke maatschappelijke actie is daarvoor nodig?

Kom meepraten tijdens ons interactieve en verbindende programma in het Graalhuis!

*femmes is een term om niet alleen aan vrouwen te refereren, maar naar eenieder die zich met vrouwelijke elementen en energie identificeert.

 

Datum : 7 maart 2020
Aanvangstijd: 15:00-18:00
Locatie : Graalhuis (Nieuwegracht 51, 3512 LE Utrecht)
Entree: €15,00

Georganiseer door: Graalbeweging Nederland