Vrouw anno 2022: Aicha Raqibi

Naam: Aicha Raqibi
Aicha is kandidaat  voor de Wijkraad in de Wijk Mathenesse in Rotterdam

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven:
Ik ben erg actief in mijn Wijk. Vrijwillig pak ik aan waar ik voor sta en ga. Ondertussen help ik personen met Juridische problemen met mijn bedrijf Juridisch AdviesBureau Kracht A, B, C. -BV.

A= Advies,

B= Begeleiding en

C= Coaching.

Verder ben ik Mantelzorger voor mijn ouders, spring ik her en der bij als ik zie dat iemand hulp nodig heeft. Ik lees heel graag, waardoor nu een Bewonersiniatief van mij is Goedgekeurd door de Wijkcomite. Met als Thema Lezen op de Dijk, met Hangmatten en Ligstoelen.  Ik zal ook Leesclubs opstarten voor jong en oud.

Samen met andere bewoners in mijn straat prikken wij om de 2 weken afval in onze straat, zo blijft onze straat mooi opgeruimd schoon.

Met OpzoomerMee organiseer ik verschillende activiteiten met buren van mij, bijvoorbeeld Paasspel voor de Kids of een Barbeqeu voor de Buurt, maar we krijgen ook elke jaar een 5 Meter Hoge Kerstboom in de straat en ik heb al 4 x een DJ op balkon gehad, DJ Gino..

Kortom veel wat ik doe is gewoon leuk om te doen en zal dat dus nog blijven doen….

Hoe zou jij jezelf omschrijven en hoe zien anderen jou:
Mezelf omschrijven?? Wel ik heb vaak gehoord van anderen dat ik erg positief ben, snel ben, grappig ben, veel doe maar wel vanuit mijn hart.

Waar kun jij heel blij van worden: Waar ik blij van wordt?

Als ik zie dat mensen liefdevol met elkaar omgaan. Maar ook een heerlijke zonnetje tijdens het lopen buiten wat op mij schijnt, maakt mij ook heel blij……

Zijn er zaken waar jij spijt van hebt gehad en wil je deze delen met ons:
Dan moet ik wel heel heel diep nadenken en dan kom ik tot de conclusie dat ik bijna nergens Spijt van heb. Alles wat ik doe en wil doen en heb gedaan komt uit een intentie,  omdat ik het graag doe of dat nu is of was geweest eens stond ik er volmondig achter…

Is jouw herkomst belangrijk voor je en waarom
Mijn Herkomst is zeker belangrijk dat is wie ik ben geworden. Het geeft mij Kracht om vanuit mijn herkomst te bereiken wat je ook maar wilt bereiken.

Wat is jouw stip op de horizon? Heb je nog ambities en welke zijn dat
Groeien met mijn BV om nog meer personen te kunnen helpen zakelijk of niet zakelijk, dat maakt mij blij. En ik ben blij om de blij.. Ook wil ik groeien als mens en ambieer een goed mens te willen en kunnen zijn.

Hoe belangrijk vind jij het om economisch zelfstandig te zijn?
Economisch Zelfstandig zijn heeft vele voordelen. Je bouwt op jezelf en vertrouwd op jezelf, zo ben ik mijn eigen beste vriendin..

Wat vind je van de gelijkwaardige positie van vrouwen op dit moment? En zijn er nog zaken die aandacht vergen? Hoe staat het eigenlijk met onze emancipatie
Gelijkwaardigheid zo moet elke vrouw zichzelf zien. Als daar al enige twijfel over bestaat heet het geen Gelijkwaardigheid meer.

Welke rol spelen mannen in het hele emancipatieproces volgens jou
Emancipatieproces hoort iedereen bij ook mannen spelen er een rol hierin. Want vrouwenemancipatie gaat ook samen met mannen en de gelijkwaardigheid erin.

Wil je andere vrouwen nog iets meegeven? Advies?
Wat ik anderen vrouwen graag mee wil geven, is Kom op voor jezelf, Sta voor jezelf….. en Doe vooral dingen waar je echt voor gaat met plezier maar ook met veel Liefde..