Vrouw anno 2022 – Chevenka Valerius

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven

Ik ben een creative mindset inspirator queen en supermoeder van 3.

Ik help moeders om meer rust, vrije tijd en financiële vrijheid te creëren middels online trainingen, workshops en events.

Hoe zou jij jezelf omschrijven en hoe zien anderen jou

Ik zou van mezelf zeggen dat ik erg creatief en positief ingesteld ben en ik heb een ongelooflijke drive om door te zetten. Anderen zien me als een positive powerwoman Waar kun jij heel blij van worden: De lach van mijn kinderen. Ze zien spelen en genieten van de simpele dingen in het leven.

Zijn er zaken waar jij spijt van hebt gehad en wil je deze delen met ons

Ik heb niet snel ergens spijt van. Alle foute beslissingen die ik ooit heb gemaakt hebben daarna hun vruchten afgeworpen.  Er zijn wel dingen die ik jammer vind en een ervan is dat ik niet op een vroege leeftijd heb geleerd om te sparen of om geld voor me te laten werken.

Is jouw herkomst belangrijk voor je en waarom

Ja zeker… Ik ben gevormd door mijn herkomst dus dat speelt een grote rol in de persoon die ik nu ben geworden.

Wat is jouw stip op de horizon? Heb je nog ambities en welke zijn dat

Ik wil vrouwen inspireren met mijn verhaal en ze hiermee doorzettingskracht geven om hun eigen doelen achterna te gaan.

Ik wil herinnerd worden als een van de meest inspirerende vrouwelijke sprekers die mijn luisteraars hebben ervaren.

Hoe belangrijk vind jij het om economisch zelfstandig te zijn? En waarom

Het staat hoog op mijn lijst.

De reden waarom het hoog staat zijn mijn kinderen. Ik wil ze financiële stabiliteit kunnen geven zodat ze niet met de angst opgroeien van tekort aan geld te moeten hebben. Ik wil ze een hogere maatstaf geven voor hun eigen toekomst. Zodat ze vandaar uit verder kunnen bouwen.

Wat vind je van de gelijkwaardige positie van vrouwen op dit moment? En zijn er nog zaken die aandacht vergen? Hoe staat het eigenlijk met onze emancipatie

Ik denk eerlijk gezegd niet dat volledige emancipatie op korte termijn gerealiseerd word en dat heeft veel te maken met onze eigen manier van denken. Onze mindset is gevuld met ruis en er moet veel besef komen voordat wij vrouwen goed wakker geschud worden om onze positie volledig op te eisen. Ik vind wel dat er groei in zit. Er is veel ten positieve veranderd voor de vrouwen maar nog lang niet genoeg.

Welke rol spelen mannen in het hele emancipatieproces volgens jou

Mannen nemen hun positie in en daar kunnen we wat van leren. In mijn omgeving merk ik dat mannen best open staan voor de gelijkheid en dat ook wel toejuichen. Maar ik weet ook dat er mannen zijn die het niet aankunnen en daarom proberen te onderdrukken.

Wil je andere vrouwen nog iets meegeven? Advies? Tips

Het is tijd om wakker te worden. Neem je positie en de leiderschap over je leven want voor je het weet is het voorbij. Zoek uit wat jouw drijfkracht is. Sta op en zoek de kennis op die je nodig heb om te groeien en ga daarna met volle gas af op je doelen.

Mogen anderen je volgen op jouw sociale media? En waar of onder welke naam kunnen zij je volgen

INSTA : Empire_Wealth_ FB:Empire Wealth