Vrouw anno 2022 – Vera van Brakel

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven

Onder de namen VeraVlogt en VeraVerrast maak ik vlogs. Vorig Jaar heb ik in mijn vlog VeraVlogt ook aandacht besteed aan Internationale Vrouwendag (https://youtu.be/8J11RANa6vI) Dit jaar zal ik dat weer doen. De vlogs VeraVerrast maak ik voor de ouderenorganisatie KBO-PCOB. Iedere maand bezoek ik een bekende senior. Zelf ben ik ook senior. Voor maart wil ik graag een bekende senior interviewen voor mijn vlog die zich verbonden voelt met de vrouwenbeweging of met deze internationale dag. Hedy d’Ancona heb ik al geïnterviewd in een van mijn vlogs. Maar zo iemand.

Hoe zou jij jezelf omschrijven en hoe zien anderen jou

Enthousiast, actief, positief. Maar wel ook gewoon senior.

Waar kun jij heel blij van worden

Van de kat die ligt te snorren op mijn schoot, als de het de kinderen goed gaat. Mijn man en ik een beetje gezond mogen blijven. Maar ook als mijn vlogs lukken en mensen mij laten weten dat ze er blij van worden. Ik doe alles zelf ook de montage, als dat goed lukt ben ik ook blij.

Zijn er zaken waar jij spijt van hebt gehad en wil je deze delen met ons

Oh zeker, maar die hoef ik niet zo nodig te delen. Hoe ouder ik word hoe meer dingen er zijn waarvan ik denk, dat had anders gekund. Maar spijt is misschien niet het goede woord. Van de dingen die anders hadden gekund heb ik ook weer veel geleerd.

Is jouw herkomst belangrijk voor je en waarom

Ach..ik ben geboren in Den Haag. Die stad heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben een kind van de zee. Aan de Noordzee ben ik het meest wie ik ben.

Wat is jouw stip op de horizon? Heb je nog ambities en welke zijn dat

Ik ben leergierig en gepassioneerd. Er zullen altijd stippen op de horizon zijn. Ik kan niet zonder. Als ze er niet zijn,  zoals dat soms in de Coronatijd het geval was, dan maak ik er een. Zo ben ik mijn eigen website gaan bouwen. Met hulp van filmpjes op YouTube. Verre van volmaakt maar ik leer iedere dag wel iets.

Hoe belangrijk vind jij het om economisch zelfstandig te zijn? En waarom

Dat speelt op mijn leeftijd niet zo in mijn situatie. Maar ik vind het zeker belangrijk. Afhankelijkheid is niet goed. Het kan voor een scheve verhouding zorgen. Daarom vind ik gelijke beloning in het werk ook belangrijk. En voldoende kinderopvang

Wat vind je van de gelijkwaardige positie van vrouwen op dit moment? En zijn er nog zaken die aandacht vergen? Hoe staat het eigenlijk met onze emancipatie

Daar valt nog wel wat te winnen. Vrouwen krijgen nog geregeld minder betaald ook als ze hetzelfde werk doen. De hele kwestie die nu speelt bij een televisieprogramma zegt ook genoeg. Mannen met macht die hun positie misbruiken en vrouwen die de kracht missen om zich ertegen te verweren. De gelijkwaardigheid moet nog op teveel plekken bevochten worden

Welke rol spelen mannen in het hele emancipatieproces volgens jou

Er is al veel veranderd. Ik zie vrienden van mijn zonen in een heel andere rol. Zij nemen zorgtaken op zich en er is een beter verdeling van taken. 

Wil je andere vrouwen nog iets meegeven? Advies? Tips

Wees blij met wie je bent. Er is er maar één zoals jij. Behoud jouw passie en laat niemand je vertellen dat je iets moet wat je niet wilt. Wees trots op wat je bereikt hebt en volg zoveel als dat kan jouw hart. Blijf dromen en bewaar het kind in jezelf.

Mogen anderen je volgen op jouw sociale media? En waar of onder welke naam kunnen zij je volgen

Ja hoor. Mijn website is in ontwikkeling www.veravanbrakel.nl
Ik ben te volgen op YouTube als VeraVlogt  https://bit.ly/2JISBpQ  en op VeraVerrast https://bit.ly/38Yp187
Verder ben ik actief op de sociale media. Facebook, Twitter en Instagram

 

terug naar nieuws