Vrouwen in de game industrie

Er zijn ook veel vrouwelijke rolmodellen in de game-industrie, zoals Kim Swift, die mede-ontwikkelaar was van Portal, en Amy Hennig, die aan verschillende bekende game-franchises heeft gewerkt, waaronder Uncharted en Legacy of Kain.

Game industrie door mannen gedomineerd

Hoewel de game-industrie historisch gezien door mannen is gedomineerd, zijn er in de afgelopen jaren steeds meer vrouwen in de industrie aan het werk gegaan.
En dat is goed nieuws.
Vrouwen worden steeds meer  betrokken bij alle aspecten van game-ontwikkeling, van programmeurs en ontwerpers tot schrijvers en kunstenaars.
Er zijn ook vrouwelijke gamers, esports-professionals en streamers die actief zijn in de gaming-community.

Seksime en discriminatie

Helaas hebben vrouwen in de game-industrie te maken gehad met seksisme, discriminatie en stereotypen.
Er zijn veel voorbeelden van vrouwelijke game-ontwikkelaars en gamers die online worden lastiggevallen en bedreigd vanwege hun geslacht. Ook vandaag de dag zijn dat zaken die nog steeds gebeuren en vrouwen overkomen.

Er zijn echter ook positieve ontwikkelingen, zoals initiatieven die gericht zijn op het bevorderen van diversiteit en inclusie in de game-industrie en het creëren van een veiligere omgeving voor vrouwen en andere minderheidsgroepen. Zo is er enige tijd geleden een subsidie opengesteld speciaal voor vrouwen in deze gam industrie.

game industrie en vrouwen