Vrouwen niet geinterviewd omdat ze niet welbespraakt zouden zijn

Jann Wenner (zie onder) is in opspraak geraakt door zijn opmerkingen dat hij weigerde vrouwen te interviewen omdat zij niet welbespraakt zouden zijn.

Wie is Jann Wenner?

Jann Wenner is een Amerikaanse uitgever en ondernemer, vooral bekend als de medeoprichter van het tijdschrift “Rolling Stone.” Hij werd geboren op 7 januari 1946 in New York City, Verenigde Staten. Jann Wenner richtte Rolling Stone op in 1967, samen met muziekcriticus Ralph J. Gleason. Rolling Stone begon als een muziek- en popcultuurtijdschrift en groeide uit tot een invloedrijk medium dat de muziek- en entertainmentindustrie sterk heeft beïnvloed.

Wenner stond aan het roer van Rolling Stone en diende als de uitgever van het tijdschrift gedurende vele jaren. Onder zijn leiding groeide Rolling Stone uit tot een vooraanstaand tijdschrift dat niet alleen muziek, maar ook politiek, cultuur en maatschappelijke kwesties behandelde. Het tijdschrift was vaak baanbrekend in zijn berichtgeving en interviews met beroemdheden en artiesten.

Jann Wenner heeft een aanzienlijke invloed gehad op de Amerikaanse popcultuur en media-industrie. Hij speelde een belangrijke rol bij het promoten van nieuwe muzikale talenten en het bespreken van sociale en politieke kwesties in zijn tijdschrift. In 2017 verkocht hij het meerderheidsbelang van Rolling Stone aan Penske Media Corporation.

Waar is de oproer over?

Jann Wenner weigerde vrouwen te interviewen voor zijn boek ‘The Masters’ omdat hij van mening is dat je geen goed gesprek kunt voeren met vrouwen. Hij vindt ze niet welbespraakt. Een interview met bijvoorbeeld Janis Joplin zou nergens toe leiden. Vrouwen hebben niet die diepgang, hebben geen intelectueel niveau. Bovendien interviewde hij geen enkele zwarte vrouw. Rasistisch, zo denken anderen.

Inmiddels heeft Wenner zijn excuus aangeboden maar dat is natuurlijk mosterd na de maaltijde.