Webinar Leiderschap V/M/X

Georganiseerd door CNV op Internationale Vrouwendag 

 

Nederlandse vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in topfuncties in de politiek, het bedrijfsleven en vakbonden.
Wat is daar de impact van? In het kader van
Internationale Vrouwendag organiseert CNV een webinar over leiderschap.
Drie prominente vrouwen vertellen over hun ervaringen met invloed uitoefenen in een overwegend mannelijke omgeving en hoe zij hun persoonlijke stijl daarin vonden.
Kijk mee via livestreaming op maandag 8 maart om 19.00 uur. 

 

Wanneer

8 maart, van 19.00 tot 21.30 uur
Meld je aan voor het webinar via deze link: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_jmiNgmR5Q7KBvEwMIs_n5A

 

Sprekers

Julia Wouters verdiende haar sporen in de journalistiek en politiek. Ook coacht en traint zij vrouwelijke leiders opdat zij op een bewust authentieke manier de topbestuurder worden die stralend haar inhoudelijke agenda verwezenlijkt. Julia is gespecialiseerd in vrouwelijk leiderschap maar zet zich met evenveel expertise en plezier in om mannen te helpen bewust authentiek te zijn. “Ik probeer vrouwen met een politieke missie te helpen om zichzelf te blijven en ook hun doelen te behalen. Ik maak je aan het lachen, zet je aan tot denken en laat je boordevol energie en praktische tips achter”.

 

Claudia Hopman is een ondernemer met passie voor vernieuwing, verbetering en verandering. Claudia werkt voor haar bedrijf IAMCLAUDIA als interim manager, bestuurder en coach voor leiderschapsontwikkeling. Als coach in leiderschapsontwikkeling werd Claudia genomineerd voor de Top 60 best Coaches of Europe (2014) en de Global Coaching Awards (2019 en 2020). “Het is mijn droom om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuw leiderschap over de hele wereld. Om grote vraagstukken, zoals de economische crisis, op te lossen moeten we ze op een andere manier gaan benaderen. Nieuw vrouwelijk leiderschap zorgt voor een betere wereld. Het is de kunst om samen (met ook mannen) tot vernieuwing te komen”.

 

Anneke Westerlaken is voorzitter van vakvereniging CNV Zorg & Welzijn, bestuurslid van CNV Connectief en lid van het Bestuur van het CNV met de portefeuilles medezeggenschap, diversiteit en inclusie, aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. Daarnaast is ze voorzitter van CNV Internationaal. “In een groot deel van de wereld heb je als vrouw nog steeds te maken met discriminatie en intimidatie. Zowel economisch, fysiek als verbaal. Ik draag graag mijn steentje bij om dit soort excessen uit te bannen en zet in op een samenwerking met de focus op diversiteit. Naar elkaar luisteren en elkaar faciliteren in leiderschap. Want als leider ben je ook een goede volger. Wat dat betreft leer ik mijn dochter deze lessen ook op het voetbalveld.”

 

Meer informatie

Vragen over dit webinar? Neem dan contact op met:

Corita Johannes (Persvoorlichting CNV Internationaal) 

06 835 94 106

c.johannes@cnv.nl